Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingondricka, rårörd

Annons

0 portioner

1 kg (ca 1 3/4 liter) lingon

5 dl vatten

1 tsk citronsyra

4 dl socker

1 krm natriumbensoat (konserveringsmedel)/liter avrunnen saft)

Rensa och skölj bären. Tina frysta bär. Mosa bären med potatisstöt i en bunke, i matberedaren eller i en mixer.

Blanda bärmassan med vattnet och citronsyran, täck över och låt stå svalt ca 1 dygn. Rör då och då.

Häll bärmassan i en silställning att självrinna 20-30 minuter. Mät upp saften, tillsätt sockret och rör tills det är löst. Tag bort ev. skum.

Lingon innehåller natriumbensoesyra naturligt, men är bären lösa och vattniga bör natriumbensoat tillsättas.

Mer läsning

Annons