Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almqvists marulk

Recept för 4 portioner.
1 kilo marulk i bit, flådd
En näve smålökar
Vitlök
Fransk senap
Grädde
Salt peppar

Annons

Lägg fisken i en smord form och sätt in den i ugnen på högsta värmen i fem minuter så att den "svettas" bort vätska. Ta därefter ut fisken och späcka den med delar av vilöksklyftor, använd mycket vitlök. Bred därefter på fransk senap över fisken. Och så in i ugnen igen, nu på 225 grader, i tio minuter. Sen tar du ut fisken igen och slår på grädde, ta så mycket att det räcker som sås, och lägg i lökarna. Sen får fisken stå i ugnen ytterligare ungefär 10-15 minuter. Sen är det klart. Serveras med kokt potatis och haricots verts samt en flaska vitt vin.

Mer läsning

Annons