Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångad torsk med dillkantareller och krispig räksallad

4 portioner, 30 min
Lättlagat och fräscht. Med ånga blir fisken perfekt tillagad.

Annons

400 g torsk, MSC- och/eller kravmärkt

8 dl vatten

3/4 dl salt + extra till svampen

1 citron

250 g skalade räkor

cirka 2 dl solrosskott

1 knippa rädisor, skurna i kvartar

2 msk kallpressad rapsolja

200 g kantareller

smör

nymalen svartpeppar

1 knippa dill, finskuren

Skölj av fisken.

Blanda vatten, salt och rivet citronskal i en bunke. Vispa tills saltet har löst sig. Lägg i fisken. Låt rimma i 10 minuter och ta sedan upp fisken.

Blanda räkor, solrosskott, rädisor, rapsolja och lite citronsaft i en bunke.

Ångkoka fisken i en ångkoksinsats eller i ett durkslag över sjudande vatten (en pastainsats funkar också) över svag värme tills innertemperaturen blir 47 grader, i 7-10 minuter eller tills fisken precis har vitnat. Du kan också lägga den i en form och ställa ovanpå en långpanna med vatten i ugnen i 150 grader.

Stek under tiden kantarellerna i smör. Salta och peppra och rör ned dillen.

Lägg upp fisken på tallrik med kantareller och räksallad bredvid. Servera med smält smör, gärna med lite citron i.

Mer läsning

Annons