Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångad torsk med gräslökskräm och räksallad

Lättlagad, fräsch och färgstark försommarmat.

Annons

4 portioner, 30 min

1 1/2 dl crème fraiche

salt

250 g skalade räkor

2 dl solrosskott

1 knippe rädisor, skurna i kvartar

2 msk kallpressad rapsolja

1/2 citron

600 g torsk, MSC- eller KRAV-märkt

2 krukor eller knippen gräslök

Häll hett vatten över gräslöken i en sil, pressa ur vätskan och sila. Vispa upp crème fraiche med elvisp och vänd försiktigt ner cirka 1/2 deciliter av den gröna vätskan. Smaka av med salt.

Blanda räkor, solrosskott, rädisor, rapsolja och saften från citronen.

Ångkoka fisken i en ångkoksinsats, en pastainsats eller i ett durkslag över sjudande vatten i cirka 7-10 minuter tills innertemperaturen blir 45-50 grader eller tills fisken precis vitnat.

Lägg upp fisken på tallriken med räksalladen bredvid. Ringla över gräslökskrämen. Dekorera med raspat citronskal. Servera med kokt färskpotatis.

Mer läsning

Annons