Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansjovisrulle

Annons

5 portioner

1/2 d flytande margarin

1 dl vetemjöl

4 dl standardmjölk

1 dl vispgrädde

2 msk ansjovisspad

3 äggulor

3 äggvitor, vispade

1/2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 msk smör

3 små gula lökar, finhackade

1 burk ansjovis, 125 g, hackade

75 g riven Västerbottenost

1 dl persilja hackad

Värm margarinet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölk och grädde.

Koka såsen som blir tjock på någon minut. Tillsätt ansjovisspad, äggulor och bakpulver.

Låt smeten svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.

Grädda i 225 grader i 20 minuter.

Fyllning: Fräs lök i smöret tills den blir mjuk, blanda ner ansjovis och persilja.

Bred ut ansjovisröran på kakan och strö över hälften av osten.

Rulla i hop som en rulltårta.

Skär den i bitar och gratinera i ugnen 6 min 250 grader.

Mer läsning

Annons