Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citron- och limesill

Annons

6 portioner

6 inlagda sillfiléer

1 citron

1 limefrukt

1 liten gul lök

20 grovt krossade vitpepparkorn

1/2 tsk rosmarin

1 msk strösocker

1 dl vatten

1. Tvätta citron och lime ordentligt. Skär bort och strimla det yttersta skalet och pressa saften ur resten. Blanda saften med socker och ljummet vatten. Stöt rosmarin och vitpeppar i mortel och blanda ner. Se till att sockret löser sig.

2. Skala och finhacka löken. Se till att sillen är skuren i gaffelbitar. Lägg sillen på fat med kanter och strö över lök. Slå på citruslagen och strö skalstrimlor över allt samman. Täck med folie och låt stå i kylskåp en timme före servering.

Mer läsning

Annons