Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarömacka

Skärgårdens svar på ett danskt smörrebröd. Fantastiskt gott. Hittar du rökt sik blir det ett suveränt alternativ.

Annons
Bildtext 8-9: Dalarömacka är skärgårdens svar på danskt smörrebröd. Böckling, sikrom och äggula gör den till en riktig höjdare.

2 portioner, 10 min

smör

2 skivor kavring eller annat mörkt bröd

1/2 rödlök, finhackad

2 msk skuren gräslök

1 äpple, finhackat

cirka 3 msk sikrom

2 äggulor

1 citron

nymalen svartpeppar

ev. dillvippor

2 böcklingar

Rensa böcklingen fri från skinn och ben. Bred lite smör på brödet och lägg på fina böcklingbitar.

Blanda rödlök, gräslök och äpple. Lägg på en klick sikrom och gör en liten grop på vardera macka. Knäck äggen och häll över gulan i ena skalhalvan. Ställ skalhalvorna i de små groparna.

Garnera med citron, svartpeppar och eventuellt lite dill.

Mer läsning

Annons