Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dill- och vitlöksgravad strömming

Annons

6 portioner

1 kg orensad eller 600 g rensad strömming

Ättikslag:

5 dl vatten

1/2 dl ättika, 24%

1 msk salt

dillstjälkar

Sås:

200 g färsk dill

1/2 dl mjölk, 3%

3 pressade vitlöksklyftor

3 msk majonnäs

2 dl crème fraiche

vitpeppar

Garnering:

dill

Rensa den orensade strömmingen och skölj den i kallt vatten. Drag av skinnet. Blanda vatten, ättika och salt. Plocka av dillvipporna och spar dem till såsen. Skär dillstjälkarna grovt och lägg dem i lagen tillsammans med strömmingen. Låt filéerna ligga i ättikslagen tills köttet är vitt, cirka 6 timmar i kylen.

Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.

Mixa dillvipporna i en mixer eller matberedare tillsammans med mjölken. Pressa ur vätskan genom en sil. Blanda dillspadet, vitlök, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.

Vänd försiktigt ned strömmingen och låt den stå i kylen, gärna 12- 24 timmar.

Garnera med dillkvistar. (PM)

Mer läsning

Annons