Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragon- och senapsstekt strömming med fänkålssallad

Annons

0 portioner

En vardagsrätt som får extra smak av den krispiga salladen med fänkål och vitkål.

16-20 strömmingsfiléer (ca 600 g)

2 dl filmjölk

1 msk dragon

2 msk senap

rågmjöl att panera i

smör att steka i

200 g vitkål, strimlad

100 g fänkål, strimlad

10 cm purjolök, fint skivad

salt och peppar

1 dl lingonsylt

1 msk vitvinsvinäger

Klipp fenorna av strömmingen. Blanda ihop filmjölk, dragon och senap. Lägg i strömmingarna och låt dem marineras en timme i kyl. Panera i rågmjöl och stek i smör.

Blanda vitkål, fänkål och purjolök. Salta och peppra. Blanda runt kålen så att den börjar mjukna. Häll av vätskan. Blanda ner lingon och smaka upp med vinäger.

Servera strömmingen med salladen och kokt potatis.

Mer läsning

Annons