Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fetaostlax med grönsakspasta

Annons

4 portioner

600 g filè av lax, röding eller regnbågslax

100 g fetaost

1 krm vitpeppar

1 dl lätt crème fraiche

Grönsakspasta:

250 g tagliatelle

2 morötter

1 squash

1 msk olivolja

1/2 dl basilika eller persilja

1/2 dl färskriven parmesanost

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Lägg laxen i ugnsfast form. Mosa fetaosten, rör ner crème fraiche, peppra. Bred på laxen.

Stek fisken i ugnen i 1015 minuter, tills den fått lite färg.

Skala morötterna. Hyvla dem och squashen i tunna skivor på längden.

Lägg ner grönsakerna i pastavattnet i slutet av koktiden. Häll av vattnet och rör ner olja, färsla örter och parmesanost.

Mer läsning

Annons