Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisk- och skaldjursburgare

Annons

4 portioner

400 g torskfärs eller färs av annan vitfisk

200 g laxfärs

1 knippe finskuren gräslök

2 äggulor

1 msk sweet chilisås

smör till stekning

salt och peppar

Till servering:

4 hamburgerbröd

eller liknande bröd

salladsblad eller späda rödbetsblad

1 liten rödlök

tomat

räksallad

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet. Forma fyra stora burgare. Stek dem i en ordentlig klick smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida tills de har fin färg och ser färdiga ut.

Grilla bröden som hastigast och lägg på salladsblad, fiskburgare och rödlök i ringar. Toppa med en rejäl klick räksallad och lägg ihop eller lägg upp som på bilden.

Mer läsning

Annons