Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskburgare med romsås

Annons

4 portioner

250 g vit fast fiskfilé

250 g laxfilé eller rå tonfisk

olivolja

1 tsk stött rosépeppar (kan uteslutas)

salt

1/2 dl grädde

1 ägg

1 msk potatismjöl

1/2 dl hackad färsk koriander (kan uteslutas)

salt

ströbröd

olja eller smör till stekning

Dressing:

2 dl matyoghurt

1 burk röd rom

1 tsk limesaft + rivet skal

salt

nymalen svartpeppar

Tillbehör:

1 liten rödlök, hackad

isbergssallad

böngroddar

2 tomater, skivade

4 pitabröd

Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.

Skär de olika sorternas fiskfilé i bitar. Lägg alltihop i en matberedare eller mixer med grädde, ägg, potatismjöl, rosépeppar, salt och koriander. Mixa hastigt till en färs. Forma till fyra biffar och vänd i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på svag värme, ungefär två minuter på varje sida. Värm pitabröden under tiden.

Servera biffar, tillbehör, bröd och dressing på bordet. Låt alla ta och ladda sina burgare som de vill.

Mer läsning

Annons