Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskpinnar deluxe med lätt remouladsås

Vem har sagt att fiskpinnar måste vara dålig mat? Gör dem själv och slipp alla tillsatser och skräp. Kalasgott och kul pyssel för ungarna dessutom.

Annons

4 portioner, 30 min

1 dl kokosflingor

1 dl sesamfrön

1 dl panko (alt. ströbröd)

1 dl grahamsmjöl

salt

nymalen vitpeppar

2 ägg

olja

smör

600 g torskfilé (Krav- eller MSC-märkt)

2 dl yoghurt av turkisk typ

cirka 1/2 dl finhackade cornichons

1 tsk curry

örtsalt

1/2 tsk worcestersås

tabasco efter smak

Remouladsås:

Blanda samtliga ingredienser till såsen och smaka av. Låt stå i kylen och samla smak medan du gör resten.

Skär fisken i bitar, cirka 3 cm breda.

Blanda kokos, sesamfrön och panko och häll upp i en djup tallrik. Häll upp mjöl, salt och peppar i en annan tallrik och uppvispade ägg i en tredje.

Vänd fiskbitarna i mjölet, doppa dem sedan i ägg och slutligen i kokosblandningen. Stek dem på medelvärme i smör och olja i 3-5 min på varje sida tills ytan får fin färg.

Servera med remouladsås och pommes frites eller kokt potatis.

Mer läsning

Annons