Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda fiskgrytan med lax

Annons

4 portioner

400 gram fiskfilé.

1 morot.

1 decimeter purjolök.

1 tesked curry.

6 deciliter fiskbuljong.

6 potatisar.

1 matsked tomatpuré.

Eventuellt ½ pressad vitlöksklyfta.

½ tesked salt.

½ kryddmått peppar.

1 liten röd paprika.

¾ deciliter grädde.

1 matsked vetemjöl.

1 matsked dill eller persilja.

Så här gör du:

Skala moroten och skär den i slantar. Skölj och skär purjolöken i ringar. Fräs lök, morot och curry i en kastrull. Häll över buljongen och låt den koka upp. Skala potatisen och skär den i fyra delar. Skär fisken i bitar. Lägg ner potatisen i buljongen. Tillsätt tomatpuré, vitlök, salt och peppar. Koka under lock i 10 minuter. Lägg ner fiskbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Skär paprikan och tillsätt den. Blanda samman grädde och vetemjöl och häll ner redningen i grytan. Låt koka i ytterligare 3 minuter. Strö dill eller persilja över. Servera i djupa tallrikar med bröd och smör.

Mer läsning

Annons