Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gös med oliver och örter

Annons

4 portioner

4 bitar gösfilé, 600 gram

salt

vitpeppar

1 msk olivolja

1 msk smör

1 1/2 dl svarta oliver, urkärnade

4 msk olivolja

1 knippe färsk timjan

några kvistar rosmarin,

eller 1 tsk torkad

2 tomater, urkärnade

och finhackade

1 vitlöksklyfta

1 liten gul lök

Salta och peppra gösen. Hacka oliverna grovt. Hacka lök och tärna de urkärnade tomaterna. Fräs i olja tillsammans med vitlök och örter ett par minuter. Salta. Häll upp och håll varmt.

Stek gösen i smör och olivolja i några minuter på varje sida.

Lägg upp och garnera med oliv- och örtfräs. Servera med baguette, eller annat valfritt garnityr.

Mer läsning

Annons