Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösfilé med rökt sidfläsk

Annons

4 portioner

1 Hjälmargös

med skinnet kvar 600 g

4 skivor rökt sidfläsk

400 g savoykål

1 rödlök

16 mandelpotatisar

1/2 vitlöksklyfta

4 dl grädde

2 dl torrt vitt vin

torkad timjan

olivolja

smör

salt och peppar

Till garnering:

färsk timjan

4 citronklyftor

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med potatisen. Tvätta den noga, men låt skalet vara kvar. Halvera och lägg i en bunke. Krydda med salt, timjan och vitpeppar. Blanda med olivolja. Baka i ugn 25-35 min. Skala och ansa grönsakerna under tiden. Strimla savoykålen ganska grovt. Skär rödlöken i klyftor och finhacka vitlök. Fräs savoykål och vitlök i olivolja och smör tills det blir lite mjukt. Obs! Får ej ta färg. Späd med vitt vin och grädde, tillsätt rödlök mot slutet. Låt koka 4-7 min. Smaka av med salt och peppar. Snitta gösen precis genom skinnet. Halstra i het panna med skinnsidan nedåt 2-3 min. Salta och peppra. Efterstek gösen någon minut i ugnen. Stek sidfläsk, låt rinna av, håll varmt. Arrangera på stora varma tallrikar. Först potatis, sedan savoykål, gös och sidfläsk. Slå på såsen runt om. Garnera med färsk timjan och citronklyfta.

Mer läsning

Annons