Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratinerad hummer

Annons

4 portioner

4 kokta humrar

1 msk smör

1 msk vetemjöl

1 dl torrt vitt vin

2 dl grädde

1 tsk ljus, fransk senap

1/2 tärning fiskbuljong

1 dl fryst hollandaisesås

2 msk konjak (kan uteslutas)

5 msk riven ost (gratängost)

salt och peppar

1. Klyv hummern på längden. Plocka bort inälvor. Ta till vara allt kött och missa inte hummersmöret i skölden. Skär köttet i bitar.

2. Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull. Späd med vitt vin och grädde och sjud till stuvning. Smaksätt med senap, fiskbuljongtärning och konjak. Avsluta med riven ost som får smälta ner i såsen.

3. Dra kastrullen från spisen. Efter en stund blandas hollandaisesåsen ner. Salta och peppra. Rör till sist ner hummerbitarna och hummersmöret.

4. Lägg de tomma hummerskalen i ugnssäkert fat. Fyll skalen med stuvning.

5. Gratinera i 225 graders ugn i 10-12 minuter eller till dess fyllningen fått fin färg. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons