Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad gösfilé med citron- och chilivinägrett

Annons

4 portioner

4 bitar gösfilé, 600 gram

salt och vitpeppar

4 msk olivolja

1 röd chili, spansk peppar, med frön och vita lameller borttagna

2 klyftor vitlök

1 pressad citron

1 påse machesallad,

eller 1 kruka ekbladsallad

Några kvistar bladpersilja

Finhacka chili och vitlöken och tillsätt olivolja och citronsaft. Salta och smaka av. Salta och peppra gösen.

Blanda sallad och persilja och lägg upp på tallrik. Stek gösen i olivolja i ungefär 3 minuter på varje sida. Lägg upp på salladen och ringla chili och vitlöksoljan över. Servera med baguette eller annat gott bröd.

BILD: MAGNUS HENRIKSSON

Mer läsning

Annons