Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax i honungsmarinad

Annons

4 portioner

600 g färsk lax, helst från mittbit

Till marinad:

4 msk olivolja

1 msk flytande honung

saften från 1 limefrukt

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk salt

Se till att laxen är helt benfri men låt skinnet sitta kvar. Dela upp laxen i portionsbitar.

Blanda ihop ingredienserna till marinaden på ett fat och lägg laxen med skinnsidan nedåt i marinaden.

Tänd grillen och se till att det blir fin glödbädd. Lägg på laxen med köttsidan mot glöden. Efter en knapp minut vänds laxen med skinnsidan mot glöden. Pensla den nygrillade köttsidan med marinad och låt laxen grilla färdigt. Det tar ungefär 3-4 minuter.

Lyft laxen från grillen. Det går lättast med stekspade. Dra bort skinnet och lägg upp. Servera med gratinerade potatismostoppar, kall sås med laxrom, sallad och citron.

Mer läsning

Annons