Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax med kall ingefärssås

Annons

4 portioner

600 g lax, helst från mittbiten.

Till marinad:3 msk olivoljasaften av 1 limefrukt1 tsk citronpeppar1 tsk salt.

Till såsen:

2 dl crème fraiche,

1 dl majonnäs,

4 msk torrt vitt vin,

2 msk finhackad syltad ingefära + lite lag

2 msk finriven, färsk ingefära,

1 msk hackad gräslök,

1 msk hackad persiljasalt och svartpeppar,

Blanda crème fraiche och majonnäs. Tunna med torrt vitt vin. Hacka syltad ingefära så fint som möjligt och blanda ner hacket i majonnäsblandningen. Ta även med en matsked lag från burken med syltad ingefära. Skala och riv färsk ingefära och blanda i den också.

Smaka av med hackad gräslök och persilja samt salt och svartpeppar. Ställ såsen kallt.

Se till att laxen är benfri men låt skinnet sitta kvar. Dela fisken i portionsbitar. Blanda marinaden och fördela den över laxen.

Tips! Om man kör limefrukten några sekunder i mikron är det lättare att pressa saften ur frukten. Låt fisken dra 15-20 minuter innan grillning.

Lägg laxen med köttsidan nedåt på väl rengjort grillgaller. Grilla laxen ett par minuter innan den vänds med skinnsidan nedåt. Fortsätt att grilla till dess laxen är färdig, cirka 5 minuter.

Servera med kall ingefärssås, blandad sallad och kokt färskpotatis.

Mer läsning

Annons