Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad sardinströmming

Annons

4 portioner

Egentligen ska det vara sardiner som grillas på medelhavsvis, men med strömming eller sill blir det svensk sommar.

8 stora strömmingar eller sillar (kan ersättas med sardiner),

8 kvistar färsk citrontimjan,

1/2 dl olivolja,

2 pressade vitlöksklyftor,

1 citron,

1 tsk malen spiskummin,

1 knippa bladpersilja,

flingsalt.

Skär försiktigt upp fiskarna längs buken och ta ur dem. Skölj av och torka med hushållspapper. Lägg dem i en vid form och lägg en timjankvist i buken på varje.Blanda olivolja, vitlök, skalet från den tvättade citronen, spiskummin, persilja och flingsalt. Häll marinaden över fiskarna, täck med plast och ställ in i kylen i två timmar.Grilla på halster tills båda sidorna fått fin färg (2-3 minuter per sida). Pensla fiskarna med marinaden då och då under tiden.Servera med citronklyftor och en sallad.

Mer läsning

Annons