Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön dragonfisk

Annons

5 portioner

400 gram fiskfilé.

2 matskedar matfett.

2 gula lökar.

2 morötter.

6 deciliter grovt hackade broccolibuketter.

1 deciliter matlagningsgrädde.

4 matskedar klippt gräslök.

2 matskedar färsk eller 2 teskedar torkad dragon.

2 teskedar italiensk salladskrydda.

Salt och peppar.

Så här gör du:

Forma filéerna till rulader och lägg i en form. Värm ugnen till 200 grader. Finhacka löken. Riv moroten grovt på rivjärn. Finhacka broccolin. Fräs löken i lite matfett. Tillsätt morot, låt fräsa ett par minuter innan du tillsätter broccolin. Rör om och häll på grädde, gräslök, dragon och salladskrydda. Låt puttra ett par minuter. Kör fräset i mixer till en tjock pasta. Bred detta över ruladerna. Grädda gratängen mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Servera med potatis och en god rotsakssallad.

Mer läsning

Annons