Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudomlig matjes i ugn

Det händer grejer när matjessillen blir varm. Den här lådan är helt enkelt vidunderlig!

Annons

4 portioner, 20 minuter

2 burkar matjessill, à 200 g

2 små rödlökar

4 hårdkokta ägg

1 knippa gräslök

1 rejäl knippe dill

50-75 g smör

nymalen svartpeppar

Tillbehör:

knäckebröd

vällagrad brännvinsost

Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Skär sillen i diagonala bitar. Hacka äggen, gräslöken och dillen.

Varva alltsammans i en ugnsfast form. Hyvla kallt smör över, dra några varv med pepparkvarnen och ställ in i ugnen i 200 grader i åtta minuter. Det ska bara precis bli varmt.

Servera genast. Gärna till gott knäckebröd och en vällagrad brännvinsost. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons