Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halstrad gösfilé

Annons

4 portioner

Underbart fräsch och lättlagad vårrätt som blir bättre ju godare tomater man hittar.

1 ask Viken-special (tomater) eller 2 röda tomater, 2 gula tomater samt 1 ask körsbärstomater

olivolja eller kallpressad rapsolja

1 knippe salladslök

1/2 kruka färsk basilika

flingsalt

3 skivor matbröd

400 g gösfilé

Dela tomaterna i mindre bitar. Halvera de minsta. Lägg i en skål och ringla över lite olja.

Strimla det ljusa på salladslökarna och blanda i tillsammans med basilikablad och flingsalt. Sautera någon minut i vid stekpanna. Ställ åt sidan.

Skär brödet i små tärningar, strimla det gröna på salladslökarna och blanda med brödet. Stek i lite olja tills tärningarna blir frasiga.

Lägg fiskfiléerna med skinnsidan nedåt i het stekpanna. Tryck till med stekspaden så att filén håller sig platt. Låt ligga tills köttet nästan koagulerat och blivit helt vitt. Vänd och stek i två minuter på andra sidan.

Fördela tomaterna på fyra tallrikar. Toppa med en fiskfilé på varje. Strö över brödtärningar och servera genast.

Mer läsning

Annons