Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hummer med smält citronsmör

2 portioner, 10 min
Mycket svårare än så här behöver det inte vara att fylla sina gomsegel med lycka.

Annons

100 g smör

2 citroner

nyrostat bröd

2 nykokta humrar

Dela hummern på längden, ta bort magsäck och tarm. Knäck till klorna med en nötknäppare så att de blir lättare att öppna.

Lossa försiktigt på köttet och försök att behålla det i så stora och hela bitar som möjligt.

Värm smöret i en låg panna på hög värme tills det börjar bubbla. Riv ned lite rivet citronskal och saften av en halv citron. Tillsätt hummerköttet och blanda runt lite försiktigt tills det precis blir varmt. Lägg tillbaka köttet i skalen och servera genast med nyrostat bröd och resten av citronerna i klyftor.

Mer läsning

Annons