Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt torsk med medelhavssås

Annons

4 portioner

800 g torskfilé

salt

Till såsen:

1 pkt saffran

1 gul lök

1 fänkål

1 morot

1/2 purjolök

1 vitlöksklyfta

smör

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

1 fiskbuljongtärning

maizena till redning

salt och peppar

1. Skala morot och gul lök till såsen. Ta bort den hårda roten på fänkålen. Skär grönsakerna, alltså även purjolöken i tunna strimlor. Fräs strimlorna med smör i kastrull, pressa i vitlök och tillsätt saffran.

2. Tillsätt grädde, vatten och vin. Lägg i en fiskbuljongtärning och koka upp. Red med maizena och sjud såsen sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar mot slutet.

3. Dela fisken i portionsbitar som läggs i kastrull. Tillsätt vatten och salt, en knapp matsked per liter. Koka upp och sjud fisken under lock 2 minuter. Fördela såsen på djupa tallrikar och toppa med väl avrunnen fisk. Kokt potatis eller ris bjuds till.

Mer läsning

Annons