Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krabbkakor med blandade grönsaker

Annons

4 portioner

200 g krabba eller krabbpinnar

400 g kapkummel eller gösfilé

1 tsk salt eller 1 msk fisksås

2 äggvitor

1 msk finhackad chili

1 lime

rapsolja till stekning

Att äta till:

Blandad sallad

Mager yoghurt smaksatt med rivet limeskal och färsk ingefära

Kör fisk- och krabbkött i matberedare med kniven monterad. Det ska bli en ganska lät färs.

Tillsätt äggvitor, salt eller fisksås (finns i thaisortimentet i din butik) finhackad chili, det rivna skalet från en lime samt saften den innehåller. Arbeta samman hastigt och forma små biffar.

Stek krabbkakorna i olja, i ganska het panna, ett par minuter per sida. Själv brukar jag steka yta i pannan och sedan låta krabbkakorna steka färdigt några minuter i 175 graders ugn.

Mer läsning

Annons