Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräftstjärtar med lime- och ingefärsris

Annons

4 portioner

4 dl råris

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 rödlök

1 limefrukt

2 msk färskriven ingefära

1/2 chili

flingsalt

rapsolja

1 burk kräftstjärtar i lag (360 g)

Att äta till:

2 limefrukter

lättkokt broccoli

blandad sallad

Så här gör du:

1. Koka råriset i vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong. Riset kokas något längre än "vanligt" ris, cirka 25-30 minuter och får sedan stå och dra ytterligare 10 minuter.

2. Förbered smaksättningen. Skala och hacka rödlöken. Tvätta och riv det yttersta gröna skalet från limefrukten. Därefter delas frukten och saften pressas ut. Skala och riv ingefäran. Ta bort frön och fäste från chilin som sedan hackas mycket fint.

3. Hetta upp en stor stekpanna eller stekgryta och slå i olja. Börja med rödlök och ris. Vänd rund hela tiden så riset inte bränner. Efter någon minut tillsätts limeskal, ingefära och chili. Vänd runt igen någon minut och avsluta med limesaft och flingsalt. Dra pannan från värmen och vänd ner avrunna kräftstjärtar.

Serveras med lättkokta broccolibuketter, blandad sallad och extra lime skuren i klyftor.

Mer läsning

Annons