Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddiga tandooriräkor

Tandoori är egentligen en sorts lerugn där maten tillagas på väldigt hög värme. Men den har också fått ge sitt namn till många rätter. Här en piffig räkvariant.

Annons

4 portioner, 40 min

3 cm färsk ingefära, riven

2 vitlöksklyftor, rivna

1/2 citron, pressad

1 tsk gurkmeja

1/2 tsk cayennepeppar

2 tsk spiskummin (helst hel, rostad och stött)

1 tsk garam masala

salt

1 msk tomatpuré

400 g stora räkor (inte jätteräkor)

solrosolja

1 dl mannagryn (alt. panko)

1 dl yoghurt av grekisk typ

Blanda yoghurt, ingefära, vitlök, citronsaft, gurkmeja, cayenne, spiskummin, garam masala, salt och tomatpuré. Skala räkorna om de inte redan är skalade och vänd ner i marinaden. Låt ligga och dra i 30 min.

Ta upp räkorna ur marinaden och låt dem rinna av lite. Vänd dem sedan i mannagryn (panko går också bra, även om det inte är så värst indiskt).

Hetta upp olja i en vid stekpanna och fräs räkorna hastigt.

Trä eventuellt upp dem på spett eller ät med tandpetare. Servera med en fräsch grönsallad.

Mer läsning

Annons