Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax i paket med salviasmör och sommargrönt

4 portioner, 30 min
Fisk i paket är latmaskens bästa vän. Maten sköter sig själv, medan du kan sitta och sippa på ett glas vin och bara vänta.

Annons

50 g rumsvarmt smör

2-3 msk hackad salvia

1 citron, skal + 1 msk saft

flingsalt

nymalen svartpeppar

500 g kokt färskpotatis

1 knippa färsklök, tunt skivad

1 knippa sparris, i bitar

50 g sugarsnaps eller sockerärter

1 knippa rädisor, i bitar

4 portionsbitar lax eller 1 stor bit à ca 600 g

Sätt ugnen på 175 grader eller gör i ordning grillen. Lägg ut fyra dubbla ark aluminiumfolie (eller ett stort om du gör hel bit) på en långpanna eller i en stor form. Rör ihop smör, salvia, citronskal och citronsaft. Salta och peppra. Skala och skiva den kokta potatisen och fördela på aluminiumfolien.

Placera laxen ovanpå potatisen och klicka på kryddsmör. Strö över knipplöken och toppa med sparris, sugarsnaps och rädisor. Förslut fiskpaketet ordentligt. Stek i ugn 15-20 minuter eller lägg på grillen vid sidan om kolen (indirekt grillning) cirka 10-15 minuter.

Mer läsning

Annons