Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax marinerad i apelsin

Annons

4 portioner

4 portionsbitar laxfilé

1 tsk salt

1 krm svartpeppar, nymald

1 msk rapsolja

Marinad:

1 apelsin

2 vitlöksklyftor

1 röd spansk pepparfrukt

1 schalottenlök

2 msk grovhackad koriander

3 dl matlagningsvin

1 dl olivolja

3 msk rödvinsvinäger

1 tsk salt

2 krm svartpeppar, nymald

Marinaden: Tvätta apelsinen noggrannt och skär bort det yttersta skalet med potatisskalare. Dela apelsinen och pressa ur saften.

Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.

Blanda apelsinsaft och skal, lök och pepparfrukt, koriander, olja. vin, vinäger salt och peppar i en skål eller bunke.

Salta och peppra fisken. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg ner laxbitarna och stek dem gyllenbruna under lock i cirka fem minuter på varje sida. Lägg därefter laxbitarna i ett djupt fat.

Fördela marinaden över fisken. Låt den svalna i rumstemperatur och täck med plastfolie. Ställ därefter svalt att marinera tre till fyra timmar. Gärna över natten.

Servera med kokt potatis, sallad och eventuellt bröd.

Mer läsning

Annons