Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxbiffar

Annons

8 portioner

Blir 20 stycken

500 gram laxfärs.

500 gram färs av sej eller gädda.

1 gul lök.

2 vitlöksklyftor.

1 deciliter ströbröd.

2 ägg.

1-2 deciliter lätt creme fraiche.

Dill.

½ kryddmått cayennepeppar.

1 kryddmått vitpeppar.

2 teskedar salt.

Så här gör du:

Tag bort eventuella ben ur fisken, dela den i mindre bitar. Kör fisk och salt till färs i matberedare. Lägg i klyftor av lök och låt hacka med på slutet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät smet. Kör inte för länge då blir färsen seg i konsistensen. Forma till biffar och stek gyllenbruna på medelstark värme. Servera med örtdressing (gräddfil och färska eller torkade örtkryddor), bröd och grönsaker.

Mer läsning

Annons