Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxburgare med sauce verte

Annons

4 portioner

500 g lax utan skinn och ben

3-4 cm purjolök

1/2 färsk chili, inte alltför stark

2 äggvitor

1/2 tsk salt

smör och rapsolja till stekning

Till såsen:

1 1/2 dl majonnäs

2 msk hackad spenat (fryst går bra)

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

1 msk hackad dill

1 tsk hackad dragon

salt

Till servering:

4 grova portionsbröd

blandade salladsblad

Blanda majonnäs och gröna kryddor. Har man matberedare kan allt läggas i behållaren och köras samman med kniven. Utan maskin hackas örterna med kniv och blandas med majonnäsen. Oavsett teknik bör blandningen få stå en halvtimme i kylskåp för att smakerna ska hinna utvecklas. Smaka av med salt före servering.

Matberedaren och kniven igen. Nu läggs bitar av lax, sköljd purjolök och en bit chili utan frön i behållaren och körs till grov färs. Tippa upp färsen i skål och rör ner två äggvitor samt salt.

Forma fyra hamburgare på fuktat smörpapper. Stek burgarna 2-3 minuter per sidan i medelvarm panna.

Dela grova portionsbröd som hamburgerbröd. Grunda med blandade blad, sedan laxburgaren, sauce verte och till sist överdelen av bröden.

Mer läsning

Annons