Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxsallad i kopp

Annons

2 portioner

200 g gravad lax i bit

1 liten morot

6 små broccolibuketter

6-8 sockerärter

salt

blandade salladsblad (färdig salladsmix i påse går utmärkt)

Till dressingen:

1 dl crème fraiche

2 msk mager grädde

1 msk hackad dill

1 msk söt, svensk senap

1/2 krm svartpeppar

persilja

Att äta till:

rostat bröd

1. Skala och skär moroten i mindre bitar. Koka morot, broccolibuketter och sockerärter 2-3 minuter i saltat vatten så råheten försvinner med tuggmotståndet finns kvar.

2. Låt grönsakerna svalna något innan de läggs i koppar eller på tallrikar. Fortsätt med blandade salladsblad och avsluta med gravad lax i bitar.

3. Blanda dressingen och fördela den över. Vintertid garnerar jag med persilja i stället för stendöd dill. Bjud rostat bröd till.

Mer läsning

Annons