Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxsallad med pepparrotskräm och färskpotatis

Annons

4 portioner, 25 minuter

Fräsch sallad som är både lättlagad och mättande.

1 knippa sparris

1 knippa färsklök

1 knippa rädisor

2 avokado

valfria sallatsblad

150 g rökt lax

3 hårdkokta ägg

8 kokta potatisar

svartpeppar

olivolja

citronsaft

1 knippa dill

125 g pepparrotsost

1 dl yoghurt av grekisk typ

1 tsk dijonsenap

1 citron

Ångkoka sparrisen någon minut, spola med iskallt vatten. Skiva löken och dela rädisorna. Tärna avokadon. Blanda salladsblad, sparris, laxskivor, ägghalvor, lök, rädisor och potatis på ett fat. Peppra, ringla över lite olivolja och pressa på lite citronsaft. Dekorera med dill.

Blanda ut pepparrotsosten med yoghurt, senap och rivet citronskal. Servera till salladen.

Mer läsning

Annons