Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lenrimmad ekotorsk med vitvinssås

Annons

4 portioner

600 g ekotorskfilé

Till lenrimningen:

1 liter vatten

1 1/2 msk socker

2 1/2 msk salt

1/2 tsk hel kryddpeppar

1/2 tsk hel vitpeppar

1 lagerblad

Till kokningen:

1 liter vatten

2 dl torrt, vitt vin

1 fiskbuljongtärning

Till såsen:

3 dl vätska från koket

2 dl mager grädde

salt och vitpeppar

maizena till redning

Till servering:

100 g tärnad bacon

1 rödlök

2 msk inlagd kapris

2 msk smör

grön sparris

citron

1. Koka upp rimningslagen. Kyl därefter lagen innan fiskfiléerna läggs i. Låt fisken ligga i lagen i 2-3 timmar.

2. Lyft över den rimmade fisken till kastrull och slå på nytt vatten, lite torrt vitt vin och en söndersmulad fiskbuljongtärning. Koka upp och sjud fisken varsamt under lock i 3-4 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt fisken dra någon minut.

3. Sila av tre deciliter vätska från fiskkastrullen och blanda med grädde i ny kastrull. Koka upp och red av med maizena löst i vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.

4. Stek hackad rödlök, inlagd kapris och tärnad bacon hastigt i smör. Slå lite sås på varma tallrikar, lägg på fisken och toppa med baconblandningen och lättkokt grön sparris.

Mer läsning

Annons