Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limepanerad hokifilé med skagenröra

Annons

4 portioner

600 g benfri torskfilé

3 msk vetemjöl

salt och vitpeppar

2 limefrukter

smör och rapsolja till stekning

Till skagenröran:

200 g oskalade räkor

2 msk hackad dill

3 msk hackad röd lök

2 msk majonnäs

5 msk lätt crème fraiche

Till grönsaksriset:

3 dl jasminris

1 paprika

1. Tina och torka hokifiléerna med hushållspapper. Tvätta och riv det yttersta gröna från limefrukterna. Pressa saften över fisken. Salta och peppra lätt. Låt fisken stå och dra 15 minuter.

2. Skala och hacka räkorna grovt. Hacka dill och röd lök, den senare mycket fint. Blanda hacket med majonnäs och lätt crème fraiche i skål.

3. Koka jasminris som vanligt. Mot slutet blandas fint hackad paprika ner i riset och allt får stå fem minuter på eftervärme.

4. Blanda mjöl och rivet limeskal. Skaka av och vänd fiskfiléerna i mjölblandningen. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja i inte allt för varm panna. Beräkna stektiden till ett par minuter på vardera sidan.

5. Packa grönsaksriset i en kopp eller liknande och stjälp upp på tallrikar. Lägg därefter upp fisk och tillbehör. Bjud med grönsallad och gärna extra lime.

Mer läsning

Annons