Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannerströms matjescocktail

Annons

4 portioner

2- 3 matjessillfiléer

4 hårdkokta ägg

1 syrligt äpple

1 rödlök

1/2 knippe gräslök

1/2 knippe dill

3 msk riven pepparrot

3 msk majonnäs

2 msk chilisås

saft av 1/2 citron

salt

peppar

Garnityr:

2 skivor mjukt tunnbröd, skuret i trekanter

olja till stekning

rödlöksringar

äppleskivor

dillkvistar

ärtskott

lagrad ost i stavar

salt

Skär matjesfiléerna i bitar. Hacka äggen och tärna äpplet. Skala och skiva rödlöken tunt, skär gräslök och dill fint. Vänd försiktigt ihop allt i en skål och rör ner pepparroten. Spara några skivor rödlök och lite äpple till garnering.

Blanda majonnäs, chilisås, citronsaft, salt och peppar i en skål och ringla över, vänd några tag och ställ åt sidan.

Stek trekanterna av tunnbröd i neutral olja tills de får färg. Salta en aning och lägg bland det övriga garnityret.

Fördela cocktailen i glas och garnera på ett vackert sätt. Stick ner de stekta trekanterna sist och servera.

Foto: Monika Norrby

Mer läsning

Annons