Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matjessill på danska

Annons

6 portioner

Svensk tradition möter dansk. Fiffa till sillen som om vi vore i Danmark.

1 ägg

3 burkar hela matjessillfiléer

1 liten rödlök

1 späd purjolök

1 knippa gräslök

3-4 msk kapris

50 g smör

Koka ägget hårdkokt. Låt svalna, skala och hacka.

Låt sillen rinna av och lägg upp på ett vackert fat. Om du vill kan du skära den i diagonala bitar först, men ändå lägga upp dem så att det ser ut som hela filéer.

Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva purjon och strimla gräslöken. Strö all lök över sillen tillsammans med hackat ägg och kapris. Bryn smöret och ringla över alltsammans.

Servera med danskt rågbröd, stark ost och snaps.

Mer läsning

Annons