Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matjessillpaket på grillen

Annons

4 portioner

4 matjessillfiléer,

1 röd lök,

3 hårdkokta ägg,

2 msk finhackad dill,

2 msk finhackad persilja,

2 msk finhackad gräslök,

1 dl smält smör,

10-12 kokta färskpotatisar,

kraftig aluminiumfolie1.

Tvätta och koka potatisen. Hårdkoka, skala och hacka ägg, skala och skiva löken och hacka det kryddgröna.

Lägg ut fyra bitar aluminiumfolie på arbetsbänken. Bitarna ska vara ganska stora, cirka 30 centimeter i fyrkant.

Skär matjessillen i 3 centimeter breda bitar. Lyft över sillen till folien och täck dem med hackat ägg och örter. Placera några kokade potatisar intill och slå på lite smält smör. Vik upp kanterna och förslut till paket som ställs kallt i väntan på servering.

Placera paketen på grillgaller och låt dem bli genomvarma över fin glöd. Servera gärna en blandad grönsallad, bröd och ost till.

Mer läsning

Annons