Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias salviagös med citron och svamp

Annons

4 portioner, 30 minuter

Det här har blivit en återkommande favorit i mitt kök.

smör

200 g valfri svamp

salt

nymalen vit- eller svartpeppar

800 g gösfilé

1/2-1 dl färska salviablad

1 citron

1/2 dl torrt vitt vin

1 paket bacon

Strimla baconet och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.

Smörstek svampen, salta, peppra och håll varmt.

Torka av gösfiléerna och stek dem gyllenbruna på båda sidor i ganska generöst med smör tillsammans med salviabladen. Salta och peppra. Riv över skalet från den tvättade citronen, pressa över saft efter smak, slå på vin och tillsätt en extra klick smör. Låt allt bli varmt.

Lägg upp fisken på varma tallrikar. Fördela vätska och salviablad över. Strö över bacon och lägg svampen vid sidan om. Servera med lättkokta gröna bönor av valfri sort och kanske kokt potatis om du är riktigt hungrig.

Mer läsning

Annons