Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias suveräna currysill

6 portioner, 15 minuter + tid i kyl
Currysill är en personlig favorit. Den här varianten har jag kommit fram till efter mycket laborerande genom åren. Kanske kan bli din påskfavorit också?

Annons

2 msk smör

ca 2 tsk mild curry

ca 1 tsk stark curry

2 1/2 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

1 tsk akaciahonung

salt

nymalen svartpeppar

ev. citronsaft

2 pkt 5-minuterssill, à 420 g

1 äpple, tärnat

1 knippa gräslök, finskuren

1 liten gul lök, finhackad

1 liten rödlök, finskuren

1/2 purjolök, finskuren

2 msk kapris

1/2 rött äpple, i klyftor

Till servering:

Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs hälften av den gula löken med curryn tills löken mjuknat.

Låt svalna något och blanda sedan med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med honung, salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Tillsätt mer curry om du tycker att det behövs.

Skölj av sillen och skär i bitar. Rör ned sillen i såsen tillsammans med äpple, resten av den gula löken samt gräslök. Lägg i glasburk och låt stå i kylen. Gärna i 2-3 dagar, men den är god att äta samma dag.

Inför serveringen: Strö över rödlök, purjo och kapris. Garnera med äppelklyftor.

Mer läsning

Annons