Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjölkpocherad gösfilé med grillad paprika och persiljesås

Annons

4 portioner

4 bitar gösfilé, 600 gram

1 liten lök eller 2 schalottenlökar

7 dl mjölk

2 tsk salt

2 lagerblad

10 vitpepparkorn

2 röda paprikor

2-3 msk citronsaft

och en nypa rivet skal

1 msk olivolja

salt

Persiljesås:

150 gram bladpersilja

2 dl kycklingfond

1 msk citronsaft

3 msk olivolja

25 g smör

salt och vitpeppar

1/2 tsk maizena

Dela paprikorna på hälften och ta bort fröhus och lameller. Grilla halvorna i ugn på 200 grader i 30 minuter. Lägg i skål och täck med plastfolie. Låt ligga i 10 minuter så skalen lossnar. Skär strimlor av den skinnfria paprikan och blanda med olivolja och citron.

Mixa såsingredienserna, utom smöret, i en mixer till en slät sås. Sila såsen. Häll i kastrull och värm. Rör ner smöret innan servering. Red såsen med lite maizena och vatten om den är för tunn.

Koka upp mjölken med salt och lök och lägg i fiskfiléerna. Ta bort kastrullen från plattan och låt fisken ligga i 10 minuter. Ta upp fisken och låt den rinna av.

Lägg upp fisken på tallrik och garnera med paprika och persiljesås. Servera med pressad potatis.

BILD: MAGNUS HENRIKSSON

Mer läsning

Annons