Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrländsk brännvinssill

Annons

4 portioner

1 sats löksill

1 liten burk ansjovis, ca 100 g

3 msk crème fraiche

2 msk majonnäs

1 dl lag från löksillen

4 cl Norrlands Akvavit (kan uteslutas)

2 msk finhackad färsk timjan

2 msk finhackad persilja

1/2 rödlök

2 msk löj-, lax- eller röd stenbitsrom

1. Sila av en deciliter lag från löksillen. Blanda den med majonnäs, crème fraiche och brännvin, om man vill.

2. Hacka timjan och persilja. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Vänd ner örter och lök i marinaden.

3. Smaksätt marinaden med en matsked lag från ansjovisen. Hacka ansjovisfiléerna fint och blanda dem i lagen.

4. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda ner bitarna i marinaden. Ställ sillen kallt någon timme innan servering. Lägg upp och garnera med rom, helt från löja, lax eller forell men det funkar med röd stenbitsrom också.

Mer läsning

Annons