Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olivbakad torsk

Annons

4 portioner

2 röd paprika

1 zucchini

1 rödlök

12 champinjoner

8 potatisar, kokta

4 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, riven

salt och peppar

600 g torskfilé i portionsbitar

3 msk olivolja

salt och peppar

2 dl turkisk yoghurt

10 cm gurka, urkärnad och riven

2 vitlökklyftor, rivna

salt

Sätt ugnen på 250 grader. Skär alla grönsaker i grova bitar. Blanda med olivolja och vitlök. Salta och peppra. Rosta i ugnen tills de är knappt mjuka, cirka 10 - 15 minuter. Ta ut och sänk ugnen till 100 grader. Lägg tors-

ken på ett litet ugnsfat så att det blir ganska trångt. Ringla över olivoljan och salta och peppra. Baka av i ugnen på eftervärme när grönsakerna tagits ut. Det tar cirka 10- 15 minuter. Blanda ihop yoghurt med gurka, vitlök och salta.

Bild: HENRIK SUNDBERG

Mer läsning

Annons