Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ört- och ostfyllt laxpaket

Annons

4 portioner

800 g laxfilé, med skinn men utan ben

70 g hushållsmjukost röd,

5 blad färsk salvia

1 dillkvist

Vitvinssås:

1 spansk peppar, färsk, Habanero eller Piri-Piri

2 dl vitt vin, Canaletto Chardonnay

1 1/2 msk hummerfond

1 vitlöksklyfta

2 1/2 dl grädde

1/2 dl pasta

1/2 dl mjölk

1 msk vetemjöl

salt och peppar

Örtpasta:

300 g Fusilli fullkornspasta

1 knippa färsk persilja

1 knippafärsk basilika

2 msk strösocker

1/2 tsk salt

1,25 l standardmjölk

Laxen: Rör ihop mjukost, en pressad vitlöksklyfta, några hackade blad färsk salvia.

Skär ett snitt i laxens "kortsida" för att skapa en ficka (typ ett pitabröd). Stoppa i fyllningen.

Salta och citronpeppra laxen både på skinnsidan och på köttsidan. Lägg en dillkvist på köttsidan. Slå in laxen i folie, det är viktigt att det blir tätt.

Baka i ugn, 200 grader, ca 35 till 40 min. Först med skinnsidan upp, vänd fisken efter halva tiden.

Går även att göra på grillen eller på öppen eld. (Förbereda och ha med sig i skogen, eller på utflykten)

Pastan:

Häll den i en rymlig panna.

Häll på mjölk så det täcker pastan + ca 2- 3 cm (ca en liter brukar det gå åt).

Koka upp och tillsätt strösocker och salt.

Låt puttra under ständig omrörning i ca 20 minuter eller till pastan sugit upp vätskan. Hacka persilja och basilika som du rör ned i samband med serveringen.

Såsen:

Dela pepparn och skrapa ur fröna. Hacka pepparn och 1 klyfta vitlök fint.

Fräs hacket i lite smör.

Häll på vitt vin och hummerfond. Låt "puttra" ett par minuter och slå sedan på pastagrädde.

Låt det bli varmt, red med vetemjöl utrörd i mjölk. Salt och peppra efter smak.

Servera med grönsallad.

Mer läsning

Annons