Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtgrillade ostron

4 portioner, 15 min + tid att öppna ostronen
Ostron ger den där lyxiga nyårskänslan. Att grilla dem är ett perfekt alternativ för dem som inte gillar råa ostron. Jag låter några vara råa så att gästerna själva kan välja.

Annons

12-16 ostron

Örtsmör:

100 g smör, rumsvarmt

1/2 dl färskriven parmesan

1/2 dl hackad persilja

1 msk citronsaft

2 rivna vitlöksklyftor

1 msk finskuren gräslök

salt

1 krm cayennepeppar

1/2-1 tsk Tabasco

Värm upp grillelementet i ugnen till 250 grader.

Blanda alla ingredienser till örtsmöret. Kör gärna blandningen hastigt i mixern.

Öppna ostronen försiktigt och lossa dem från skalet.

Klicka över lite örtsmör på varje ostron (eller låt några vara naturella för dem som hellre vill ha råa ostron).

Placera i en ugnsfast form eller långpanna. Gärna på en botten av grovt salt så att de står stadigt.

Precis innan gästerna ska sätta sig: Grilla i ugnen tills smöret smälter och börjar bubbla och ostronen börjar krulla sig i kanterna, cirka 5 minuter.

Servera genast med champagne och extra citronklyftor.

Överblivet örtsmör blir gott på rostat bröd till fördrinken.

Mer läsning

Annons