Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panzanella med sardeller

4 portioner, 20 minuter
En matig brödsallad är rustik italiensk bondmat när den är som bäst. Egentligen kan du slänga i lite vad du hittar, men sardellerna ger den där lilla extra kicken.

Annons

ca 200 g dagsgammalt lantbröd, t ex ciabatta

400 g romanticatomater

flingsalt

nymalen svartpeppar

2 msk kapris

1 liten rödlök, tunt skivad

280 g grillad paprika, i bitar

2 msk god vinäger

cirka 1/2 dl olivolja

1 kruka basilika

8-10 sardellfiléer

Slit brödet i bitar och låt dem ligga framme och torka lite.

Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en bunke. Salt och peppra och blanda. Tillsätt kapris, lök, paprika, brödbitar och sardeller. Blanda med händerna.

Tillsätt vinäger och en rejäl skvätt olivolja. Riv ner basilikabladen och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Servera till en biff eller grillad kyckling, eller som en enkelt lunchrätt. (TT)

Mer läsning

Annons