Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med varmrökt lax och broccoli

4 portioner, 20 minuter
En schysst och fräsch vardagspasta som går att variera med olika typer av lax och grönsaker.

Annons

ca 250 g varmrökt lax i bit

1 broccolistånd (alt 250 g fryst)

1 gul lök, finhackad

olivolja

1 citron

ev. 1 dl vitt vin

nymalen svartpeppar

1 dl grädde

1 knippa dill

valfri pasta

Bryt laxen i bitar och skär broccolin i små buketter. Fräs löken glansig i lite olja, tillsätt sedan laxen och värm försiktigt. Riv över citronskal, pressa över saften och häll eventuellt på en skvätt vitt vin om du har. Dra några friska varv med pepparkvarnen över. Det ska vara mycket peppar! Låt puttra ihop i några minuter medan pastan kokar al dente (med tuggmotståndet kvar). Lägg i broccolin i pastakastrullen de sista två minuterna.

Tillsätt grädde och dill i såsen och låt puttra ytterligare någon minut.

Häll ned den avrunna pastan (spara lite kokvatten) i såsen och blanda runt. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet. Peppra lite extra, garnera med dill och servera genast. (TT)

Mer läsning

Annons