Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta Pescatore

Annons

4 portioner

400 gram vit fisk (till exempel kolja).

12 bollar tagliatelle.

½ squash i långa strimlor.

Såsen:

2 matskedar matfett.

1 pressad vitlöksklyfta.

1 gul lök, hackad.

1 burk krossade tomater.

½ kruka färsk örtkrydda eller 1 matsked torkad, till exempel basilika eller oregano.

1 tesked socker.

2 matskedar vitvinsvinäger.

Salt och peppar.

Till servering: Riven ost.

Så här gör du:

Fräs löken i oljan, tillsätt krossade tomater och örtkrydda. Låt koka ihop cirka 5 minuter. Smaksätt med socker, vinäger, salt och peppar. Koka pastan i lättsaltat vatten och tillsätt squashen när 30 sekunder återstår. Häll av i durkslag. Dela fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem i såsen. Sjud på svag värme 2-3 minuter.

Mer läsning

Annons